spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home arrow Nieuws arrow Eerste Verbindingsblokkrant.
Eerste Verbindingsblokkrant.
Monday, 14 January 2008
Vanaf heden zullen we met enige onregelmaat de Verbindingsblokkrant uitbrengen. Niks spectaculairs, maar gewoon om mensen op de hoogte te houden van de gang van zaken. De krant wordt op ons blok geplakt en in de Eigenaardig en is ook te lezen op onze site.

 

Verbindingsblokkrant

       01-2008
 
Vergunningen

 

Eigen Haard heeft inmiddels vergunningen om te bouwen en slopen aangevraagd. Wij willen vooral dat ze normale huurwoningen terugbouwen en geen yuppentorens.

Commissie welstand heeft de plannen van Eigen Haard afgekeurd omdat de nieuwe gebouwen niet in het straatbeeld passen vanwege o.a het materiaalgebruik en  te weinig voordeuren. Ook de ‘architectonische uitwerking’ heeft te veel poespas.

Wij willen hier gewoon blijven wonen en hebben al behoorlijk geinvesteerd in de panden nadat Eigen Haard ze had uitgesloopt. Onze buurt verliest alle structuur door de uitverkoop van sociale huur. Een huis is hier inmiddels duurder per m² dan op de grachtengordel.

Image

Politiek

Het stadsdeel gaat in dit alles mee met de woningcorporaties, die de rol van speculant graag overnemen. Sterker nog, stadsdeelvoorzitter Egbert de Vries en consorten zijn een soort hetze tegen de kraakgroep begonnen.

De Vries heeft gezegd dat hij Eigen Haard zo snel mogelijk de nodige bouw en sloop vergunningen wil geven voor het Verbindingsblok, zodat het pand ontruimd kan worden. Het Verbindingsblok is volgens hem een zogenaamde 'vrijplaats', een zone waar door de politie een extra oog op wordt gehouden. Kan hij zich niet gewoon bezighouden met betaalbare woonruimte voor iedereen?

Eigenaardig

Buurtcafe Eigenaardig is voor ons uitgegroeid tot een belangrijke plek om elkaar te ontmoeten en ons te organiseren. De Eigenaardig is helaas niet meer open op woensdag, vanwege onderbezetting het wordt namelijk gedraaid door vrijwilligers. Op de andere dagen is iedereen nog gewoon welkom voor koffie, thee en hapjes. Ook de wasmachine, weggeefwinkel en info-bieb zijn er nog gewoon.

         Openingstijden:

Vrijdag     14:00-19:00 Dagcafe

              19:00-22:00 Volkskeuken, vega eten

Zaterdag  13:00-18:00 Dagcafe/lunch

Zondag    19:00-23:00 Film/docu avond

              (film begint om 20:30)


 
< Prev   Next >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Free media access for all
download components joomla modules free joomla templates